فارس من| یزدیخواه: درب مساجد باید باز باشد نه بسته
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - مخاطبان این خبرگزاری با ثبت پویشی با عنوان « درب مسجد نباید بعد از نماز بسته شود » عنوان کردند؛« چرا درب مساجد زود به روی نمازگزاران بسته میشود؟ اکثر مساجد پس از اقامه نماز جماعت به سرعت بسته می شوند. وقتی مشغله ای در سطح شهر دارید و مثلا ساعت 14:30 تصمیم به اقامه نماز دارید، اکثر مساجد به روی شما بسته است.
الآن توسط برخی مسئولین صدور مجوز باز بودن رستوران ها و آبمیوه فروشی ها پس از 12 شب در برخی مناطق پیگیری می شود! اما در کشور اسلامی ساعت 14، 15، 16 یا شب ها ساعت 21، 22 امکان نماز گزاردن در بسیاری از مساجد وجود ندارد! در همین ساعت ها درب اکثر مراکز تفریحی، رستوران ها، باشگاه های بیلیارد، قلیان فروشی ها و غیره به روی مراجعین گشوده است. وقت آغوش مسجد از جوان و کودک و نوجوان گرفته شود آغوش همیشه باز دشمن آنان را سرقت میکند. در زمانهای که پارتیهای شبانه تا نیمه شب مهیاست جایز است که درب مسجد کمی پس از اذان و اقامه نماز جماعت بسته شود؟ .»
در این راستا سید علی یزدیخواه نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه توانای خبرگزاری فارس گفت: کارکرد مسجد در کشور اسلامی ما بیبدیل است. مسجد در کشور در همه عرصههای اجتماعی، مذهبی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فعالیت دارد.
وی افزود: مسجد فعال، کانون فعالیت محله میشود و همین فعالیت باعث میشود در آن محله خانوادههای آسیبپذیر، بزهکاری اجتماعی کمتر، احساس امنیت ساکنین محل، توسعه همکاری جمعی و روحیه نشاط نوجوانان و جوانان بیشتر شود.
نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسجد در کشور ما در حال حاضر متولی ویژهای ندارد به دلیل نداشتن نقشه راه در حال حاضر مرکز امور مساجد در کشور ما مسؤل ساماندهی برنامههای مساجد است.
یزدی خواه بیان کرد: مساجد با کمک مردم ساخته و اداره میشود و با عنایت تفاوتهای سبک اقتصادی ساکنین محله، مساجد به گروههای مختلف تقسیم شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه مساجد کشور فاقد امکانات کافی و رفاهی هستند، تصریح کرد: باید درب مساجد برای نماز باز باشد.
نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در مجلس یازدهم چند فعالیت مثبت برای مساجد در حال شکلگیری است که در حال حاضر در کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم این برنامهها مطرح و تصویب شده است و نیاز به این دارد که در صحن علنی مجلس بررسی شود.
یزدیخواه با اشاره به برنامههای تصویب شده در کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: دستگاههای متولی در حوزه علمیه، سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی را موظف کردیم که نیروی امام جماعت برای مساجد در شهر و روستا تربیت کنند، سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری سایر نهادهای فرهنگی در راستای شکلگیری مساجد خلاق و فعال در سطح جامعه بستههای آموزشی و پشتیبانی تعریف کنند.
وی در ادامه چنین گفت: شهرداریها و بخشداریها موظف شدند اگر مسجدی برای اداره خود مشکلی داشت و درخواستی کرد، در صورتی که ملک مسجد متعلق به خود مسجد باشد؛ بدون دریافت عوارض به مساجد، کاربری اداری، تجاری، فرهنگی و حتی کاربری ترکیبی تا سقف پانصد متر مربع اهدا کنند تا محل درآمدی برای اداره مسجد تامین شود.
نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از مظلومیتهای نظام اسلامی، مظلومیت مساجد است ما قریب به 80 هزار مسجد در کشور داریم از این تعداد 40 درصد فاقد امام جماعت هستند.
یزدی خواه گفت: مسجد باید درآمدی جهت اداره خود، نوسازی امکانات و برگزاری برنامههای تربیتی، پرورشی و آموزشی خود داشته باشد. بنابراین امیدواریم با همت دولت، نهادهای فرهنگی، مجلس شورای اسلامی، ستاد راهبری و مدیریت امور مساجد در یک همکاری بین بخشی دستگاههای مختلف دیگر شاهد مساجد پویا، خلاق و فعال مملو از جمعیتهای نوجوانان و جوان در سراسر کشور باشیم.
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/743223/